Uit onderzoek is gebleken dat een van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven de verhuizing van uw inboedel is. Nog erger is een internationale verhuizing.

Wij, een Nederlandse Destination Services Provider, krijgen vaak de vraag hoe je zo’n verhuizing kunt voorbereiden en of wij nog praktische tips hebben. Hieronder delen wij enkele inzichten in wat er allemaal komt kijken bij het verhuizen van uw persoonlijke spullen.

Wanneer u naar Nederland verhuist, heeft u verschillende opties, afhankelijk van het land waar u vandaan komt. Uw goederen kunnen worden vervoerd door de lucht, over de weg of over zee, wat van invloed is op de prijs en het tijdschema voor aflevering. Andere aspecten zijn verpakkingsmateriaal en arbeidskosten als zij het verpakken, laden en verschepen naar de plaats van vertrek, het inklaren van de douane op de bestemmingen, en de uiteindelijke levering. Uiteraard zal ook het aantal goederen dat u mee wilt nemen en of u tijdelijke opslag nodig heeft van invloed zijn op de uiteindelijke prijs.

Bij het kiezen van het verhuisbedrijf naar u wensen adviseren wij u altijd te vragen naar referenties of getuigenissen van vroegere klanten, de mogelijkheid om uw goederen/container te traceren, en de verschillende aangeboden verzekeringsopties.

Er is ook goed nieuws! U kunt gebruik maken van een onafhankelijke verhuisadviseur. Op basis van uw behoeften ontvangt u een gratis prijs indicatie en vier aantrekkelijke offertes van gekwalificeerde verhuisbedrijven. Dit bespaart u tijd en geld!