Frankrijk heeft de Cote d’Azure, Spanje heeft de Costa del Sol, Portugal heeft de Alvarve en
Turkije heeft de Turkse Riviera. En Nederland dan?

Nederland staat bekend als waterland en heeft een kustlijn van 523 kilometer. Toch is de Nederlandse kust alleen echt bekend bij de Nederlandse en Duitse bevolking. Dit komt omdat Nederland niet veel bekende badplaatsen heeft.

Hierbij een paar tips over de leukste en bekendste stranden in Nederland.
– In Bloemendaal heb je diverse clubs, waar op zwoele zomeravonden en elke zondag in de zomer strandfeesten worden georganiseerd. Dit is erg gezellig en wordt elke week druk bezocht.
– Zandvoort aan Zee is een van de bekendste stranden. Het is hier zomers altijd ontzettend druk, dit komt voornamelijk omdat Zandvoort het enige strand in Nederland is met een treinstation.
– Ook Scheveningen is een bekende plaats. Deze plaats hoort bij de gemeente Den Haag en is bereikbaar met de tram. Scheveningen is het enige strand in Nederland met een pier en een reuzenrad.
– Bergen aan Zee, Egmond aan Zee, Noordwijk aan Zee en Katwijk aan Zee zijn ook bekende stranden maar worden het meest bezocht door de lokale bevolking.
– Als je van meer rust en privacy houdt moet je eens de stranden van de Waddeneilanden of de stranden van de provincie Zeeland bezoeken, zoals het strand van Ameland of Breezand. Ook in Petten of Hargen aan Zee heb je het hele rijk voor je alleen.
– In Nederland moet je niet schrikken als je iets te ver bent gelopen. Hoe meer je namelijk de drukte vermeid en verder je loopt, hoe eerder je terecht kunt komen op nudistenstranden. Als je hier graag gebruik van maakt kun je onder ander op het strand van Bakkum, Schoorl, Kijkduin of Neeltje Jans terecht.

De duinen zijn heilig in Nederland. Dit natuurverschijnsel is heel belangrijk omdat Nederland voor de helft onder de zeespiegel ligt. Dit wil zeggen, dat als de duinen beschadigd raken en niet meer hun werk kunnen doen wanneer dit nodig is als het water hoger komt, Nederland voor de helft zal overstromen.
Wel is het in Nederland mogelijk om deze duingebieden te bezoeken. Je kunt hier prachtige wandelingen maken.
Er zijn in de Nederland kustplaatsen veel appartementencomplexen, B&B’s en hotels waar je kunt overnachten. Als je de mogelijkheid hebt, is dit zeker een aanrader!