Het is niemand ontgaan, de afgelopen maanden (en nog steeds) heeft COVID-19 impact gehad op iedereen. Zo ook op het aantal kennismigranten dat naar Nederland is gekomen voor hun nieuwe werk.
In maart was het gevolg zichtbaar geworden in de relocation branche, aangezien het vrijwel onmogelijk was voor kennismigranten om naar Nederland af te reizen. Dit had veelal te maken met het niet mogen verlaten van het land waarin zij woonden en de annulering van vluchten.
Sinds de versoepeling van reisbeperkingen en de herstart van internationaal vluchtverkeer kunnen weer meer kennismigranten afreizen naar Nederland. Dit heeft deels voor een inhaalslag gezorgd voor de werknemers die in eerste instantie niet konden komen.

In de huidige periode worden werkgevers en werknemers gevraagd flexibel en creatief om te gaan met de 1,5 meter samenleving en de mogelijkheden om vanuit huis te werken. Thuiswerken brengt een uitdaging met zich mee aangezien het belangrijk is dat kennismigranten een goede onboarding hebben. Een goede onboarding draagt bij aan het sneller thuis voelen in Nederland, waardoor de kans verkleind wordt dat zij op kort termijn weer vertrekken.

Momenteel is onze ervaring dat gemiddeld meer bedrijven de status als ‘erkend referent’ bij de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) aanvragen, zodat zij in de nabije toekomst kennismigranten kunnen aannemen. Het proces om erkend referent te worden kan een aantal maanden duren en na goedkeuring is deze status voor onbepaalde tijd geldig. Op deze manier spelen de nieuwe erkende bedrijven alvast in op de toekomst. Zodra hun schaarste naar kennis (weer) gaat opspelen, kunnen zij direct schakelen om de kennismigrant naar Nederland te halen.

Willen jullie ook alvast klaar gestoomd worden voor de toekomst?
Wij kunnen de aanvraag voor jullie als erkend referent verzorgen en aansluitend voor de kennismigrant. Neem gerust contact op voor meer informatie:
023 – 558 0008 of info@therelocationcompany.nl