Afgelopen dinsdag, 28 november, organiseerde The Relocation Company een informatieve sessie over het erkend referentschap. Het doel van deze sessie was om bedrijven meer inzicht te geven in de rechten en plichten wanneer een werkgever erkend referent is. Ook werd er besproken wat de voordelen van deze titel zijn voor een werkgevers en expats.

Voor deze bijeenkomst nodigden onze sprekers, Ilse Wilms-Floet en Nadine van Haaster, verschillende bedrijven uit met wie The Relocation Company nauw samenwerkt, om hen te informeren over de rechten, verplichtingen en voordelen van hun status als erkend referent. Voordelen van deze status zijn onder andere een gestroomlijnd visumaanvraagproces, een kortere beslisperiode, toegang tot talent wereldwijd het verbeteren van een efficiënt internationaal wervingsproces. “Bedrijven die de stempel erkend referent krijgen, geven zichzelf een voorsprong op succes op de arbeidsmarkt en krijgen ze toegang tot een groep vakkundige professionals wereldwijd.” Legt Ilse, Manager Operations & Immigratie specialist, uit.

“Dit is het interessante deel voor bedrijven,” vertelt Nadine, teamleider Relocations bij The Relocation Company. “Stel je een visumaanvraagproces voor dat geen bureaucratisch proces is dat voortsleept, maar soepel verloopt. Hierdoor kunnen bedrijven hun energie weer richten op wat het meest belangrijk is – het opbouwen en uitbreiden van hun bedrijf. Toegang krijgen tot het beste talent wereldwijd is niet alleen een voordeel; het is een strategische zet in de competitieve arbeidsmarkt.”

Nadine voegt eraan toe dat expats ook profiteren van de titel erkend referent. “Voor expats gaan de voordelen verder dan alleen een gestroomlijnd proces,” merkt Nadine op. “De zekerheid dat een bedrijf voldoet aan de criteria van de IND, en zichzelf een erkend referent mag noemen, draagt bij aan het vertrouwen in een werkgever. Daarnaast geeft het zelfvertrouwen aan expats die overwegen te emigreren voor een nieuwe uitdaging, door het vertrouwen in de werkgever beginnen ze met een zeker gevoel aan een nieuwe stap in hun carrière. Erkende referenten voldoen niet alleen aan vereiste normen, maar zijn ook actief bezig de groei en ontwikkeling van internationaal talent te ondersteunen.”

Bij The Relocation Company zijn we enthousiast over bevorderen van wereldwijde samenwerking en uitwisseling van talent. Met onze informatieve sessies over het erkend referentschap willen we een bijdrage leveren aan de vorming van een dynamische, onderling verbonden wereldwijde arbeidsmarkt. We kijken ernaar uit om onze klanten te ondersteunen bij het verkrijgen van de status van Erkend Referent, en blijven daarna een waardevolle partner die hen begeleidt bij de uitdagende stappen van het daaropvolgende visumaanvraagproces.

The Relocation Company helpt graag met de aanvraag van het erkend referentschap en daarna met het aanvragen van visa voor kennismigranten. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar deze link.