Keukenhof: Een Must-See
Keukenhof, de parel van Nederland, is nu geopend voor het seizoen van 21 maart tot 12 mei 2024. Bezoekers van over de hele wereld reizen om te genieten van de adembenemende bloemenpracht, maar als Nederlandse inwoner heb je deze wereldberoemde attractie recht voor de deur. Gelegen in Lisse, op slechts een korte rit van Amsterdam en Den Haag, beslaat Keukenhof meer dan 32 hectare en toont miljoenen tulpen, narcissen, hyacinten en andere lentebloemen in een prachtige reeks kleuren en patronen.

Tips voor Nederlandse Bloembollen
Voor je eigen tuin of balkon kun je daffodils, hyacinten, tulpen en dahlia’s planten om van te genieten tijdens de lente en zomer in Nederland. Het is goed om op te merken dat je daffodil- en hyacintbollen in de herfst moet planten, tulpenbollen in oktober of november, op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Als je de lentetuinbeleving van dit seizoen niet wilt missen, kun je nog steeds dahlia’s planten tijdens de lente, nadat de laatste vorst voorbij is, op een plek met volle zon en vruchtbare grond.

Verkenning van Nederlandse Bloemenvelden
Ontdek de kleurrijke tulpenvelden van de Bollenstreek-regio of de prachtige velden met narcissen en hyacinten in Noordoostpolder en Flevoland. Overweeg steden zoals Lisse, Hillegom of Emmeloord te bezoeken, omringd door prachtige bloemenvelden.

Het is gemakkelijk om deze steden met de trein te bereiken. Het is verstandig om je fiets mee te nemen of er een te huren wanneer je aankomt. De meeste NS-treinen hebben fietscompartimenten waar je met je fiets kunt reizen. Vergeet niet om een treinkaartje voor je fiets te kopen bij het station of online.

Eenmaal aangekomen, kun je op je fiets springen en het omringende platteland op eigen tempo verkennen. Volg aangewezen fietsroutes of dwaal langs schilderachtige wegen, stop om de levendige bloemen te bewonderen. Het verkennen van de Nederlandse bloemenvelden per fiets is een onvergetelijke en betaalbare manier om de schoonheid van de lente in Nederland te ervaren.

Kersenbloesems in Nederland
Naast tulpen heeft Nederland betoverende kersenbloesems in de lente. Een van de beste plekken om ze te zien is in het Amsterdamse Bos van Amstelveen, de thuisbasis van duizenden kersenbomen. Een andere plek is de Japanse Tuin in Den Haag, die een rustige omgeving biedt met kersenbomen, vijvers en houten bruggen.

Kersenbloesems zijn ook te vinden in parken en tuinen door het hele land. Houd je camera bij de hand terwijl je Nederland in de lente verkent en mis niet de kans om deze vluchtige bloesems te bewonderen.

Verse Tulpen Binnen Houden
Voor de kille lentedagen kun je ook de lente in huis halen met verse tulpen. Om het meeste uit je tulpen te halen, snijd je de stelen schuin af, gebruik je koud water, verwijder je ondergedompelde bladeren en vervang je het water om de paar dagen. Een extra tip is om slechts een paar centimeter water aan de vaas toe te voegen. Tulpen geven de voorkeur aan ondiep water, wat helpt om ze rechtop te houden en te voorkomen dat ze buigen.

Of je nu Keukenhof verkent, bollen plant of de kleurrijke landschappen bewondert, er zijn vele manieren om te genieten van de schoonheid van de lente in Nederland!